woensdag 30 januari 2008

SIEO teleurgesteld

Van de redactie
De Nederlandse tak van de extreem-rechtse kerk SIEO (streng Islamofobisch Ethisch Orgaan) heeft op 26 januari gemarcheerd op de Dam. Of eigenlijk is de kerk in een hoekje van de Dam gedrukt door de in grote getale aanwezige politie en is er van het marcheren niets terecht gekomen. Marcheren zou ook niet veel uitgehaald hebben want van de meer dan 300 mensen die verwacht werden zijn er maar 38 verschenen. Niet genoeg om te stampen en ook niemand had een bazuin of cimbaal.
Men heeft nog geprobeerd om wat toespraken verstaanbaar te maken voor het publiek maar door de minder dan amateuristische geluidsinstallatie van 2 bullhorns was daar niet veel van te verstaan. Het geheel is op een grote teleurstelling uitgelopen voor SIEO en het beeld de Vrede hangt dan ook nog vredig aan het monument op de Dam.
Alhoewel ik graag nog een nieuwe nieuwsitem had willen besteden aan SIEO is het niet de moeite waard om nog verder woorden aan vuil te maken aan dit kleine clubje vrienden, verenigd in de Islamofobie.
De volgende mars staat geplanned in Den Haag en verdere details zullen nog volgen. Waarschijnlijk zal dan gepoogd worden om het Vredespaleis te doen instorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten