woensdag 23 januari 2008

SIEO maakt zich zorgen

Van onze correspondent.
De Nederlandse tak van de recent in het nieuws gekomen kerk SIEO (Streng Islamofobisch Ethisch Orgaan) maakt zich zorgen over de voorgenomen mars rondom het nationaal monument op De Dam op 26 januari om het beeld ‘de Vrede’ ter aarde te laten storten.
Verscheidene media hebben hebben ruchtbaarheid aan dit voornemen gegeven met als gevolg dat er tegenstromingen in beweging gekomen zijn die ‘de Vrede’ willen behouden. Één van deze tegenstromingen is de beweging Antibla die van plan is een tegenmars te organiseren.
"Indien de Streng-Islamofoben linksom gaan marcheren”, verklaart een woordvoerder van Antibla, “dan zullen wij rechtsom gaan marcheren. Maar ik vermoed eerlijk gezegd dat de SIEO leden rechtsom zullen marcheren zodat wij vanzelfsprekend linksom zullen moeten gaan marcheren.” De woordvoerder verklaart verder, “deze Islamofobische mars gaat ten koste van de verdraagzaamheid en tolerantie en dat tolereren wij van Antibla absoluut niet. Verdraagzaamheid en tolerantie zijn tegenwoordig hard nodig”.
Op onze vraag of deze marsen in tegengestelde richting nu niet juist de spreekwoordelijk druppel zou kunnen zijn die ‘de Vrede’ mogelijk toch zou kunnen vernietigen zegt de Antibla woordvoerder het volgende: “Natuurlijk niet, elke aktie geeft een reaktie en in ons geval wordt de som van beide nul. Zij gaan rechts en wij gaan links dus logischerwijs resulteert de som van beide in stilstaan. Wij zouden daarom echt stomverbaasd stilstaan indien door onze tegenmars ‘de Vrede’ toch ter aarde zal storten. Als dat gebeurt, dan is dat een resultaat van de zure regen en niet van onze tegenmars”
Aarsbisschop van Sieo, Meinique van der Huft-Radijs, ziet het als volgt: "Wanneer er lieden zijn die een tegenmars willen organiseren, waar we overigens absoluut niet van onder de indruk zullen zijn, laat men dan goed bedenken welk signaal men daarmee uitzendt. Men wil ’de Vrede’ behouden voor het nageslacht. Maar de meerderheid van onze kerkleden wil dat ‘de Vrede’ vernietigd wordt. Dus deze tegenmarcheerders zenden een signaal uit dat ze de democratie willen verwerpen.”
Het blijkt nu dat SIEO in de mars ook het Islamofobisch karater van de kerk wil gaan benadrukken. Zoals algemeen bekend heeft de Streng Islamofobische kerk een panische angst van de Islam en is men er van overtuigd dat de Heilige Koran vergeleken zou moeten worden met Hitlers boekje “Mein Kampff". In een interviewtje met de Engelse internet editie van het Duitse blad ‘Der Spiegel” over de mars rond het nationaal monument verwijst aarsbisschop Meinique van der Huft-Radijs daarom dan ook heel gevat naar de 2e wereldoorlog, want dat doet het altijd goed bij onze Oosterburen: “You can see the evil coming up from Muslims. They do the same as what Hitler did before — they say the same things about Jews and homosexuals. I ask you once more, what is at stake today? The Muslim seeks domination not only among the Dutch people but among all peoples. Do you not know that the God of the Koran orders the Muslims to consume and enslave the peoples of the earth? The government allows the Muslim to do as he pleases. The people expect action to be taken.” (zie link)
Volgens goed ingelichte bronnen binnen ’Der Spiegel’ schijnt SIEO’s aarsbisschop Meinique van der Huft-Radijs nog even door geraasd te hebben maar dat is niet meer gepubliceerd in deze editie van ‘Der Spiegel’. Al naar gelang de uitkomst van de mars rondom het nationale monument op De Dam kan dit misschien op een toepasselijker tijdstip nog tegen haar gebruikt worden, aldus de goed ingelichte bron.
Toch maakt het Streng Islamobisch Ethisch Orgaan zich wat ongerust over de mars en daarom maken ze het in een persbericht duidelijk dat ze de Moslim niet als mens bestrijden maar als slachtoffer. "Sieo Nederland bestrijdt geen mensen maar slachtoffers”, aldus de aarsbisschop. “Wij zien de Moslim niet als mens maar als slachtoffer van beeldvorming vanaf het moment dat ze geboren worden en dat is 1 van de redenen waarom wij het beeld 'de Vrede' willen laten vallen”
In deze hele discussie over het beeld ‘de Vrede’ blijven de verenigde Moslim organisaties opvallend stil. ‘Ach”, zegt een woordvoerder van de organisaties, “acties en tegenacties lossen de problemen niet op, marsen en tegenmarsen zijn niet de aangewezen weg om tot een oplossing over ‘de Vrede’ te komen. Om maar met wijlen dominee King te spreken: duisternis verdrijft geen duisternis, alleen licht verdrijft duisternis. Koude verdrijft geen koude, alleen warmte verdrijft koude, en haat verdijft geen haat, alleen liefde verdrijft de haat“
Wij van onze kant kunnen ons daar alleen maar bij aansluiten en hopen dat dit op de 26e januari in gedachten gehouden wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten