donderdag 17 januari 2008

SIEO in rep en roer

Van onze verslaggever
De Nederlandse tak van de tot nu toe obscure kerk SIEO (Streng Islamofobisch Ethisch Orgaan) is in rep en roer. De voorgenomen mars op 26 januari rond het monument op de Dam om het beeld “de Vrede” neer te laten storten kan misschien niet doorgaan.
Het blijkt dat tot nu toe de gemeente Amsterdam nog steeds geen uitsluitsel gegeven heeft dat de mars plaats mag vinden.
Voorgangster Meinique van der Huft-Radijs: “het is allemaal erg doorzichtig, ik heb het sterke vermoeden dat dit ligt aan de vertoning van DE FILM”
Na enig doorvragen blijkt dat mevrouw Van der Huft-Radijs doelt op de film van Bert Haanstra “de zaak M.P.” (Engelse titel: The Manneken Pis Case) die recent vertoond is in bioscoop “het Netelhuis”
In deze film steelt een Nederlandse hooligan het befaamde beeldje van Manneke Pis in Brussel tijdens de voetbalwedstrijd Nederland-Belgiƫ om een heldendaad te stellen. Als wraak steelt een Belgische oud-vrijheidsstrijder het beeldje van Hans Brinker uit Spaarnedam.
Navraag bij de gemeente Amsterdam leert ons dat deze film inderdaad de ogen heeft geopend van het Amsterdamse college.
Wethouder Tjeerd Wilders van monumenten verwoordt het aldus “uh..ja, wij als uh..college hebben uh..DE FILM gezien en wij vermoeden nu dat uh..de poging van het Streng Islamofobisch Ethisch uh..Orgaan (huh huh huh) om het beeld uh…De Vrede neer te laten storten door 7 x om het uh..nationale uh..monument op de dam te marcheren inderdaad een reactie is op uh..het stelen van het zwaard van de uh..Nederlandse uh.. maagd (huh huh huh) in uh..Heiligerlee. De uh…FILM van de uh..heer Haanstra en de uh..woonplaats van mevrouw uh..Van der Huft-Radijs enne uh…de oproep van SIEO in haar uh..persbericht om het rijkswapen van de uh.. Nederlandse uh…maagd (huh huh huh) in de mars mee te dragen heeft ons uh..op het spoor gezet…uh..ziet u?..”
Streng Islamofobisch Ethisch Organist Ladon Uittenbroek is door het dolle heen..”het is een schande, un blotty sjeem. Eerst Yab Yum sluiten en nu onze mars verbieden. De werknemers van de rechterlijke macht zijn niet bepaaldelijk onze vrienden, INTEGENDEEL, maar als wij aan de macht zijn dan…he Jaap?..in vino veritas..” en hij knipoogt veelbetekenend naar zijn vriend JP (Jaap) Wante die naast hem staat.
Jaap Wante probeert op zijn eigen erudiete wijze de heer Uittenbroek nog uit te leggen dat rechterlijke macht en college van burgemeester en wethouders niet hetzelfde is maar de aandacht van de organist is al weer afgeleid door een passerende wulpse SIEO tiener.
Wij praten nog even verder met de heer J.P. Wante.
“De gemeente Amsterdam zit te dubben” aldus de heer Wante “en dat komt door DE FILM.  Maar wat de gemeente ook beslist, we gaan zeker met ons tienen massaal naar de Dam, de Vrede ZAL neerstorten”
Op de vraag wat het draaiboek zal zijn als de Vrede eventueel niet neerstort antwoordt de heer Wante “onmogelijk, de Vrede ZAL ter aarde storten. Onze profeet Anders Begaafd (s.i.a.s.d.) heeft dit voorzien en komt speciaal over uit Denemarken om dit bij te wonen.
We praten ook nog even na met Marij van Geck, de penningmeester van SIEO.
“Het is beter te geven dan te nemen" zegt Marij van Geck "en onze kerk geeft goed- of kwaadschiks de mening dat De Vrede een misplaatst beeld uit de geschiedenis is..wij zullen er met onze mars om het nationaal monument voor zorgen dat de Vrede neerstort en geen toekomstbeeld meer is…ons ideaal is een toekomst zonder de Vrede, en daar strijden wij voor”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten