dinsdag 5 februari 2008

SIEO raapt zich op

De Nederlandse tak van de tot nu toe obscure kerk Sieo (Streng Islamofobisch Ethisch Orgaan) was na de teleurstellende opkomst voor de mars rondom het monument op de Dam waardoor men het beeld ‘de Vrede’ niet heeft kunnen laten neerstorten, even uit het veld geslagen maar heeft het nu grotendeels kunnen verwerken. Vooral de mogelijkheid om op de kerkelijke website op te biechten waarom men niet mee heeft gemarcheerd voldeed klaarblijkelijk aan de behoefte van veel kerkgangers die zo zonder schroom hun excuus van het niet-verschijnen publiekelijk uit konden dragen, soms anoniem en soms met naam en toenaam.
Streng Islamofobisch Ethisch organist Ladon Uittenbroek verwoordt het aldus: “Ik ben er niet geweest. Niet omdat ik bang was maar om bepaaldelijk niet herkend te worden door de familie.” Op onze navraag blijkt dat de familie van de heer Uittenbroek volledig onkundig is van het feit dat hij de Islamofobische overtuiging aanhangt en dat wil de heer Uittenbroek graag zo houden. “Als mijn vrouw mij zou zien met het dameskoor van Sieo dan is het natuurlijk meteen afgelopen met de pret.”
Wieneke Katjang was er naar eigen zeggen wel, maar niemand heeft haar gezien. “Ik was er wél” benadrukt Wieneke, “heel toevallig, winkelend met mijn vriendin, per ongeluk met fototoestel, als toerist, quasi nonchalant, hi, hi, hi, hi, hi..., misschien een idee voor ons allemaal, quasi nonchalant naar de volgende mars, als toerist, hi, hi, hi, hi, hi..
Cas van Spijk is ook maar niet gegaan..“Neu..” zegt Cas, “Ik had geen zin, ik word nu al op mijn werk steeds uitgescholden voor ‘eikel’, ‘dombo’, en ‘vervelend mannetje’.
Uit de verhalen is wel op te maken dat de niet-marcherende kerkleden een grote bewondering hebben opgevat voor de wel-marcherende leden. De wel-marcherende leden hebben door dit marcheren ‘good standing’ gekregen binnen de kerk en vooral Linda Rechtsom heeft een grote schare aanhangers weten te verzamelen. Aarsbisschop Meinique van der Huft-Radijs ziet dit enigzins met lede ogen aan, voornamelijk omdat Linda Rechtsom in een spontane toespraak tot de gemeente gezegd heeft dat ze ‘hartstikke’ links is wat niet echt bij de kerk past zoals ook ouderling Gerrit van Spijk, geen familie van Cas van Spijk, opgemerkt heeft. Maar ze is ook wat bezorgd omdat het mannelijk deel van de kerk toch wel wat erg enthousiast is over de struise doch welgevormde Linda.
Thomas Wentzelteef heeft zich door de mars op laten jutten. ”Prachtig, het is allemaal net 1933-1945”, aldus Thomas, “economische crisis, marsen, zondebokken, leuk, leuk, leuk. Er waren inderdaad niet veel marcheerders en ‘de Vrede’ is jammer genoeg blijven hangen maar wij kameraden maken ons over deze kleine dingen niet druk. Wij gaan door en ons volgende doel is het Vredespaleis in Den Haag...Een welgemeend ‘Houzee!’ voor alle kameraden die mee gemarcheerd hebben en we gaan natuurlijk door, hand in hand voor Volk en Vaderland vanuit ons mooie Flevoland.”
De profeet van SIEO Anders Begaafd (s.i.a.s.d.) en zijn rechterhand Steef Gas, die beide speciaal overgekomen waren om het beeld ‘de Vrede’ te zien neerstorten, hebben Nederland door de achterdeur weer verlaten. Het is niet zo gelopen zoals zij verwacht hadden en dat hebben zij de aarsbisschop dan ook expliciet laten weten. “ZE NEXT TAIM AI EXPECT SUCCESS” donderde Anders Begaafd (s.i.a.s.d.) in besloten kring. "Bedder lissen zu ze boss” waren de laatste woorden die rechterhand Steef Gas de aarsbisschop toebeet voordat beide kerkleiders zonder om te kijken door de veiligheidscontrole van Schiphol marcheerden. Aarsbisschop Meinique van der Huft-Radijs bleef beteuterd kijkend achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten