zondag 24 februari 2008

SIEO is tegen contra

De leden van de tot nu toe nog wat obscure Nederlandse kerk SIEO (Synoptisch Islamcontrair Ethisch Orgaan) hebben ontdekt dat ze ongewild gefigureerd hebben in “De Contrafilm” van Erwin Kiers en Vincent van het Lam en zijn daar niet zo blij mee.
Men vindt namelijk dat Erwin Kiers en Vincent van het Lam een idool van SIEO, de Supreme Leider van de Partij Van Vreemden Vrij (PVVV), hebben gedemoniseerd in hun film en de Islamcontrairen willen daar niet aan meewerken, ook niet ongewild. De Supreme Leider is een extreem rechts politicus die de idealen van de Synoptisch Islamcontraire ideologie uitdraagt in het parlement en daarmee 9 zetels en de aanbidding van de islamcontrairen gewonnen heeft.
Marij van Geck, de penningmeester van de Islamcontrairen, heeft de film met tegenzin uitgezeten maar ze is wel blij dat ze zelf nog te zien is in de film. Dat stukje was erg interessant en was de moeite van het kijken waard vond ze (maar ze wil de film toch maar niet weer zien)
J.P. (Jaap) Wante wil Erwin Kiers nog van harte bedanken voor het toespraakje wat hij gegeven heeft gedurende de afgeblazen mars rondom het monument op De Dam om het beeld de Vrede neer te laten storten. Dit bedankje komt wat vreemd over want Erwin zei namelijk het volgende:
Ik heb genoeg van de onverdraagzaamheid in dit land. Genoeg is genoeg. Vol is vol. Dit land is vol met Partij Van Vreemden Vrij-stemmers. TE VOL. Ik ben Nederlander en ik ben Moslim, en wie daar een probleem mee heeft, die loopt maar naar de hel.
Dit was nu niet echt vleiend voor de islamcontrairen, die er op de Dam dan ook stil van waren, maar we vermoeden echter dat Jaap Wante weer danig aan de door hem zo geliefde schnapps gezeten heeft want Jaap oreert nog even verder over een gevallen engel met een gebroken linkervleugel en andere onzin waar geen touw aan vast te knopen valt.
Wieneke Katjang uit Wijster vond de film echter prachtig, ze wilde de ster Erwin wel doodknuffelen. Toch heeft ze ook nog wel wat aanmerkingen. Zo had ze graag gezien dat “Erwin zijn besneden piemeltje had laten zien” in de film en verder vond ze het vreemd dat Mahatma Ghandi in de film verscheen. “Let wel,”, zegt Wieneke, "Ik ben een grote fan van meneer Ghandi want meneer Ghandi vond namelijk dat een vrouw geen tegenstand mag bieden als ze door een man verkracht wordt om geen geweld uit te lokken. Maar ik vond het toch wel wat vreemd dat ze Mahatma Gandi in dit filmpje hebben gebruikt want er kwam geen verkrachtingsscene in voor.” Ja,ja, die Wieneke, altijd ondeugend…
Net als Marij van Geck heeft Sebastian Zonnibrilli zichzelf ook ontdekt in de film, ondanks het feit dat hij moeilijk herkenbaar is. Sebastian wil dan ook stappen ondernemen tegen de makers van de film want hij eist het portretrecht op zijn eigen karikatuur en hij raadt de andere gelovigen aan om hetzelfde te doen. Aarsbisschop Meinique van der Huft-Radijs en haar echtgenoot Maarten, die zichzelf ook ontwaarden, vinden dit een uitstekend idée en hebben hun protest email dan ook meteen op de kerkelijke website gezet, zo kunnen de andere gelovigen er een voorbeeld aan nemen. De hele gemeente heeft de film voor een tweede keer bekeken om te zien of men zichzelf kan ontdekken maar niet iedereen was zo gelukkig als Marij van Geck, Sebastian Zonnibrilli en de Van Der Huftjes.
Deze ‘Contrafilm’ versterkt de mening van de Synoptisch Islamcontrairen dat Islam Nederland en Europa uit moet, goedschiks of kwaadschiks, want zo je mening uiten met een ‘Contrafilm’ is een onvergevelijke daad. De Islamcontrairen willen daarom alle moskeeën sluiten, de grenzen dicht voor moslim-immigranten, geen islamitische scholen meer en natuurlijk de Islam op de lijst van criminele organisaties zetten.
Men is ook erg blij Indie verloren te hebben want stel je eens voor, als Indie nu nog nederlands zou zijn dan zou Nederland nu het grootste moslimland ter wereld zijn.
De Synoptisch Islamcontrair Ethisch organist Ladon Uittenbroek vindt Indie toch wel een goed voorbeeld omdat de Nederlanders daar superieur waren en Ladon vindt ook dat de Islamcontrairen nog veel zouden kunnen leren van een zekere Snouk Hurgronje. De verraderlijke Christiaan Snouk Hurgronje won het vertrouwen van veel Atjeh leiders en adviseerde daarna de Nederlandse regering en de slachter Van Heutsz in de verovering van het onafhankelijke koninkrijk Atjeh op Noord Sumatra die aan meer dan 60000 Atjehers het leven koste, meer dan 10 procent van de totale bevolking, waaronder veel vrouwen en kinderen. Ladon Uittenbroek ziet een zelfde aanpak van de Nederlandse Moslims wel zitten en bestudeert nu de methode ‘Adolf Eichmann’ waar ook nog veel van te leren valt voor de heer Uittenbroek en de Synoptisch Islamcontrairen.
Sebastian Zonnibrilli is het met Ladon Uittenbroek eens. Maar Sebastian wil eerst Iran bombarderen omdat daar een man gearresteerd is die een hondje uitliet. We laten Sebastian Zonnibrilli zelf even aan het woord: “Een man van 70 jaar oud was in een dorpje in de buurt van Teheran zijn hondje aan het uitlaten waar het niet mag. Afijn, man en hond zijn gearresteerd, en de man mag een straf gaan uitzitten voor deze verschrikkelijke overtreding van de wet. Dit is werkelijk te gek voor woorden, en daarom zeg ik het nog maar eens, bombardeer Iran voordat het te laat is”.
Sebastian vindt natuurlijk wel dat de Navo en met name de Verenigde Staten dat zou moeten doen en niet Nederland alleen. Hij is alleen bang dat Iran daarna een 2e Irak wordt.
De SIEO organist Ladon Uittenbroek is het daarmee niet eens, volgens hem zullen de Amerikanen en de Nederlanders in Iran als bevrijders binnen gehaald worden, “omdat”, zegt Ladon, “Iraniers ook Ariers zijn en dus een uiterst beschaafd volk”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten