woensdag 31 maart 2010

Hoera, Hilly is weer terug

Sinds vandaag is Hilly Daashaas gelukkig weer terug op het Forum van de Vreemden Vrij. Tot ons genoegen heeft Hilly wat eerder dan verwacht een Aldi Medion laptop kunnen bemachtigen en is ze in totaal maar drie dagen afwezig geweest.
Op navraag blijkt dat Hilly deze computer niet van haar eigen spaargeld heeft hoeven kopen maar dat de multiculturele borduurclub van Apeldoorn over Hilly’s huiselijke moeilijkheden gelezen heeft en het zich aangetrokken heeft . De club heeft na een korte ledenvergadering besloten om Hilly een Aldi Medion laptop te schenken uit het spaarpotje van de club.
Wij praten even met clubleidster Yara Steek. ‘We hadden inderdaad over Hilly’s huiselijke probleem met de onbehouwen Rini Daashaas gelezen in uw verslagje’, zegt Yara, ‘en het leek ons heel gepast om vanuit ons clubje Hilly een nieuwe Aldi Medion laptop te schenken. Ze zijn tenslotte niet zo duur. Het spaarpotje was eigenlijk bedoeld om wat suikergoed op de club uit te delen tijdens het suikerfeest, maar dan maar wat minder suikergoed dit jaar, dat is ook beter voor de lijn en het blijft ook met minder suikergoed toch wel gezellig op de club’, aldus Yara die er inderdaad heel welgevuld en gezellig uitziet.
‘Maar’, zeggen we, ‘Hilly gebruikt de computer toch om andere mensen in een kwaad daglicht te zetten? De gekleurde medemensen wordt door haar ‘joekels’ genoemd en gehoofddoekte meisjes zijn in haar stukjes ‘broedstoven’ en ‘gekopvodde teven’. Vindt u dat niet erg?’
‘Natuurlijk vinden we dat erg, heel erg’, zegt Yara, ‘en je kunt daaraan natuurlijk ook precies aflezen wat voor een opvoeding Hilly in haar ouderlijk huis genoten heeft. Racisme wordt per slot van rekening doorgegeven door de opvoeding en is een ernstige gestoordheid. Maar we hopen door onze schenking een beetje bij te dragen aan Hilly’s genezingsproces van deze gestoordheid. Tenslotte bestrijd je haat met liefde en niet met tegenhaat zoals dominee Martin Luther King al zei.’
‘Hé’, zeggen we, ‘dat zei Johnny Deepak van de Buddhistische Vereniging in Almere ook, maar volgens hem had Buddha dat gezegd’. ‘Ach’, zegt Yara, ‘Wie het dan ook gezegd heeft, voor ons, allochtonen, is liefde voor de medemens iets normaals. Maar op het gebied van de liefde is de Nederlandse cultuur nu eenmaal nog een beetje achterlijk. Moet u nagaan, hier in Nederland zijn er zelfs mensen die zich Buddhist noemen en die de haat tegen de medemens blijven uitdragen. Dat laatste las ik trouwens op een web-logje meen ik.’, aldus Yara.
Hilly Daashaas heeft ondertussen al weer verscheide stukjes op het Forum geplaatst. Nu ze weer een computer heeft moet ze natuurlijk de verloren tijd inhalen en Rini zit dus weer opgescheept met opgewarmde stamppot rauwe andijvie (Zeeuwse wasdag). Hilly zorgt er natuurlijk wel voor dat ze Rini niet opnieuw kwaad maakt en ze heeft daarom wel een lekker toetje voor Rini gemaakt, heerlijke Hollandse griesmeelpudding, want Hilly is maar wat loos met haar nieuwe Aldi Medion laptop en ze zou het vreselijk vinden als Rini hem opnieuw op de vloer zou smijten.
Eén van de stukjes die Hilly vandaag op het Forum zet gaat over de bomaanslag in Moskou en het blijkt dat kwade Russen links en rechts onschuldige islamitische oude vrouwtjes en meisjes met hoofddoekjes in elkaar slaan. Hilly vindt dat natuurlijk prachtig en steekt op het Forum twee duimen op.. ‘Oog om oog, tand om tand zullen we maar zeggen’, aldus Hilly. Het is ons ter ore gekomen dat Hilly ook tot de harde kern behoorde van de groep die oude zwarte Suzuki Swifts in elkaar ramde na de aanslag op de koninklijk familie in Apeldoorn. Als Hilly nu door de stad loopt en ze komt een geparkeerde zwarte Suzuki Swift tegen dan wil ze er nog wel eens stiekum een deuk in schoppen en de antenne afbreken zonder dat iemand het ziet. Dat geeft haar grote voldoening en een gevoel dat ze wat doet tegen de verloedering van de maatschappij.
De andere Forumleden hebben helemaal geen commentaar op de terugkeer van Hilly. Ze hadden Hilly eigenlijk helemaal niet gemist en merken nu ook in het geheel niet dat Hilly terug is, behalve Zacharias Tabak. Uw oplettende verslaggeefster had het natuurlijk wel meteen door vandaar ook dat we er hier met blijdschap melding van maken.
Ook Zack Tabak is verheugd en zoals gewoonlijk heeft Zack er weer een toepasselijke woord voor: ‘Breng het gemeste kalf en slacht het, laten we eten en feest vieren want zij was verloren en is weer teruggevonden’, aldus Zack.
Inspiratie gehaald hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten