donderdag 18 maart 2010

Het Forum is onrustig

De politieke ontwikkelingen in Nederland veroorzaken onrust op het Forum Van De Vreemden Vrij.
De Supreme leider van de Partij Van Vreemden Vrij (de PVVV) is op uitnodiging van de ultrarechtse UKIP in Engeland geweest om zijn filmpje ‘Vetna’ te vertonen en de daaropvolgende persconferentie heeft diepe indruk achtergelaten in de wereld. De Supreme Leider stelde zich namelijk voor als de minister-president van Nederland en begon vrijwel meteen te fulmineren tegen de Islam en zijn profeet, tegen islamitische scholen en moskeeën in Nederland en tegen de regering van Turkije. Hij deed dat met uitpuilende ogen en in korte blaffende woorden zodat de stukjes spuug uit zijn mond vlogen wat de voorste journalisten geschokt terug deed treden.
Ook het Forum is ietwat geschokt door de uitlatingen van hun Leider maar die worden al weer gauw vergoeilijkt door de harde kern van het Forum. Zo bedoelde de Supreme Leider het natuurlijk allemaal niet, hij wilde alleen maar een shockeffect teweeg brengen zodat ook Engeland weet waar de Leider tegen vecht. Volgens Calvin Meeuwen zou de Engelse bevolking zo wel eens een grote steun kunnen worden in de bloedige strijd die de PVVV en het Forum binnenkort te wachten staat.
Op het vliegveld van Londen raakt uw verslaggeefster in gesprek met Johnny Deepak van het krantje ‘Karma’ van de Vereniging van Buddhisten in Almere die ook bij de persconferentie aanwezig was. “De Supreme Leider draagt haat uit”, aldus Johnny “en wij van de vereniging kunnen daar natuurlijk niet achter staan maar we houden wel van de Supreme Leider.” Dit lijkt ons wat tegenstrijdig maar na enig verder vragen legt Johnny het volgende uit. “Volgens de Buddha verdrijf je geen haat met haat maar verdrijf je haat met liefde”, aldus Johnny, “dus wij buddhisten houden heel veel van mensen die haat uitdragen want zo kunnen we ons onthechten van de haat en de haat die in ons zit verdrijven.”
Wij vinden deze gedachtengang erg diepzinnig maar we zeggen tegen Johnny dat dit toch niet de haat in de wereld noch die in de Supreme Leider verdrijft. “Och”, zegt Johnny, “daarin zijn we ook helemaal niet zo geinteresseerd en we zijn er zeker niet bezorgd over. Het draait namelijk allemaal om de wereld die kwaad is en de Supreme Leider is daar gewoon onderdeel van. En daar willen wij buddhisten door middel van onze liefde afstand van nemen om het Nirwana te bereiken. Het is verder natuurlijk allemaal een kwestie van oorzaak en gevolg. De Buddha zei dat wraakzuchtige en hatelijke spraak pijnlijk voor jezelf kan zijn want in ruil daarvoor kun je blauwe plekken verwachten en daarom denken we dat de Supreme Leider vanzelf wel tot inzicht komt. In de tussentijd helpt zijn haat ons om ons te onthechten van het kwaad wat dus de wereld is.”   
“Maar”, vragen we, “wat dan als er mensen zijn die zich buddhist noemen en die toch de leider van de PVVV als hun supreme leider zien, het helemaal met hem eens zijn en hem in alles volgen?” “In dat geval”, zegt johnny, “zijn die mensen die zich buddhist noemen helemaal geen buddhist, zijn ze ook nooit buddhist geweest en zullen ze ook nooit buddhist kunnen worden in dit leven. Ze zijn losers want ze zullen in een volgende incarnatie weer helemaal opnieuw moeten beginnen. Ze kunnen daarom beter ook maar zo snel mogelijk uit dit leven stappen om weer zo snel mogelijk helemaal opnieuw te beginnen in hun volgende leven.”
Dit klinkt ons wat hard in de oren en wij zeggen dit dan ook tegen Johnny. “Integendeel”, zegt Johnny,  “de diepste wijsheid van Buddha is als volgt: ‘stop met het kwade te doen, doe goed, zuiver je hart en je geest’, dat is de leer van Buddha.” “Maar”, zeggen we, “dat is toch geen diepe wijsheid? Zelfs een kind van vijf jaar oud begrijpt dat.” “Ach ja”, zegt Johnny, “natuurlijk begrijpt een kind van vijf jaar oud dat. Maar een man van pakweg 55 jaar oud zal het toch wel erg moeilijk kunnen vinden om dit begrip in de praktijk te brengen en zo de resultaten te bereiken die leiden tot de opperste gelukzaligheid in het Nirwana. En daarom kan iemand die op die leeftijd dat begrip nog niet bereikt heeft maar beter direct uit deze wereld stappen en het in een volgende weer eens gaan proberen. Als hij hier toch blijft duurt het gewoon wel erg lang om het Nirwana te bereiken.” Wij danken Johnny voor zijn welwillende uitleg en vervolgen onze weg naar ons vliegtuig.
De Supreme Leider is ondertussen weer terug gekeerd in Nederland en houdt verschillende journalisten voor dat de strijd voor het ministerpresidentschap tussen hem en Wouter Bosch zal gaan. De Leider laat weten dat hij er klaar voor is om de strijd met Wouter Bosch aan te gaan en hij laat ook weten dat hij de toekomst vol vertrouwen tegemoet ziet. Hij voelt zich zelfs zo goed dat hij een kort vakantietripje onderneemt naar Duitsland waar hij zich in hotel ‘Wolfsburg’ in Monschau verschanst, samen met zijn beveiliging. Het centrum van Monschau is niet gebombardeerd in de 2e wereldoorlog en het 300 jarige oude centrum is een gewild oord voor toeristen.
De Supreme Leider zat net aan het diner, overmatig besprenkeld met de Duitse wijn, toen hem uit Nederland het bericht bereikte dat Wouter Bosch afscheid van de politiek genomen had en dat Jacob Cohen, burgemeester van Amsterdam, het van hem over zou nemen. De Supreme Leider stortte meteen in. Hij liet zich van zijn stoel vallen, begon raaskallend om zich heen te slaan en begon op de rand van het tapijt te bijten. Zijn bewaking en de eigenaar van het hotel waren geschokt. De beveiliging omdat ze niet wisten wat er aan de hand was en de eigenaar van het hotel omdat de Leider op de rand van het dure tapijt lag te knagen. Ambulance en brandweer werden gebeld en de eigenaar liet ook de politie komen vanwege de verwachtte schade aan het tapijt. Het was een drukte van jewelst van allerlei geuniformeerde personen. Het lukte de bewaking echter om de leider weer tot rust te brengen en de geuniformeerde personen gingen onverrichterzake en enigzins teleurgesteld weer weg. De eigenaar ging natuurlijk meteen de schade aan het tapijt inspecteren.
De volgende dag verlaat de Supreme Leider het hotel en keert op stel en sprong terug naar Nederland om de politieke schade te beperken. Wij spreken nog even met hoteleigenaar Bernd Stiefel. “Ik ben blij dat die ‘teppichfresser’ vertrokken is”, aldus Stiefel, “ons tapijt is al heel oud en is nog gemaakt door de minares van de neef van Karel Martel die de moslims bij Poitiers verslagen heeft. Met zijn buitenzinnige geknaag heeft die teppichfresser laten zien dat hij totaal geen eerbied heeft voor onze Germaanse geschiedenis. Ik heb het al met de burgemeester besproken en we hebben afgesproken dat we deze teppichfresser nooit meer in Monschau willen hebben.” Inderdaad staat het de volgende dag in de kranten dat de burgemeester van Monschau besloten heeft dat de Supreme Leider nooit meer welkom is in Monschau.
Ook het Forum is geschokt door de opvolging van Bosch door Jacob Cohen en de euforie die dit teweeg breng in het land. Cohen is een wijs staatsman die al veel goeds gedaan heeft voor Nederland. Ook belangrijk is dat hij, in tegenstelling tot de Supreme Leider, een goede reputatie in het buitenland heeft. In 2005 was Jacob Cohen één van Time magazine’s ‘European Heroes’ en in 2006 eindigde Jacob Cohen als 2e in de 'World Mayor award'. "Yes, we Cohen" is de slogan die nu de ronde doet in Nederland. De volgende dag blijkt al dat deze wisseling van de wacht een strategische meesterzet was want in de peilingen van Maurits de Hondt is de partij van Jacob Cohen enorm gestegen en heeft het de PVVV van de Supreme Leider overtroffen in het aantal denkbeeldige zetels.
Op het Forum begint de demonisering van Jacob Cohen onmiddelijk. Sjors de Koning gaat er al vanuit dat Jacob Cohen de volgende MP van Nederland wordt en daarom opent hij een draadje op het Forum genaamd 'Jacob pleefiguur' omdat hij vindt dat Nederland een ‘pleefiguur’ met Cohen slaat. De admin van het Forum P. (Pim) Krammer geeft Sjors groot gelijk en vindt Jacob Cohen maar ‘een theemuts’. Elke dag wordt er door Pim Krammer een affiche van Gregorius Knieschot (die ook overstuur is) op het Forum geplaatst die Cohen politiek in een kwaad daglicht plaatst. De productie van Knieschot is overweldigend waaraan men kan zien dat de angst er goed in zit. Pim Krammer vindt ook dat Cohen een Jood is die gevangen zit in het lichaam van een Moslim en Pim Krammer haalt zelfs Theo van Gogh nog uit zijn graf om Cohen te kunnen demoniseren.
Ook de ontwikkelingen in Israel veroorzaken grote onrust op het Forum. Ook al heeft Israel Nederland niets anders te bieden dan sinaasappels, toch zijn de Forumleden erg geinteresseerd in de gebeurtenissen in Israel. Vooral Jopi Tweemil heeft het over niets anders op het Forum. Recent heeft Israel een stomme streek uitgehaald en aangekondigd dat het 1600 nieuwe appartementen te bouwen in bezet Oost-Jeruzalem, net toen de Amerikaanse vicepresident Bieden op bezoek was in Israel. Nu is dat natuurlijk niet zo’n probleem was het niet dat de appartementen ‘for jews only’ zijn. Er was al een verschil van mening over 24 appartementen in bezet Oost Jerusalem en nu komen deze 1600 er nog eens bij. De Amerikaanse regering beschouwt dit als een zware belediging aan haar adres.
Volgens admin Pim Krammer staat Israel echter in zijn recht. Hij had op de Duitse televisie gezien dat een zekere Joshua verantwoordelijk is voor het ontstaan van Israël nadat deze met strategische perfectie Kanaän wist te veroveren. Ook was Jushua verantwoordelijk voor de val van de muren van Jericho en het uitmoorden daarna van elk levend wezen in de stad, man, vrouw, kind en dier, waarmee alles begonnen is en waarna de Israelieten dus het recht kregen op het land van Israel, aldus Pim. Pim Krammer vindt verder ook ‘dat het nu hoogtijd wordt dat de wereld gaat inzien dat alleen de Joden recht hebben op het voor hun door God beloofde land en dat die ‘Palestijnse stinkzwammen’ terug gestuurd gaan worden naar Jordanië waar ze thuishoren.’, aldus Pim. Op navraag vernemen we dat Pim de Palestijnen stinkzwammen noemt omdat hij ze ‘lullen’ vindt en omdat de zijne op een stinkzwam lijkt en net zo ruikt.
J.P. (Jaap) Wante beaamt dit natuurlijk van harte en vindt 'illegale stinkzwammen' "de enige juiste titel voor het 'moslimgebroed'", aldus Jaap.
Zack Tabak vindt het allemaal maar ijdelheid en heeft maar één goede raad: “Bidt voor Babel”, aldus Zack.
Inspiratie gehaald hierhierhier, hier en hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten