vrijdag 14 mei 2010

Dissidentie

Zoals algemeen bekend is de Partij Van Vreemden Vrij een vereniging met een besloten karakter.
De ‘Partij’ heeft twee oprichters namelijk de ‘stichting vrienden van de Partij Van Vreemden Vrij’ (met als enige bestuurslid de Supreme leider) en de Supreme Leider zelf als privé persoon. Het enige bestuurslid van de Partij is de Supreme Leider, net als bij de Stichting ook. In de statuten staat dat de vereniging leden kent maar in werkelijkheid worden die niet geaccepteerd. Sympatisanten van de Supreme Leider kunnen zich aanmelden als vrijwilliger en/of als donateur van de Stichting Vrienden maar niet als lid van de ‘Partij’. De Supreme Leider is dus de enige die de dienst uitmaakt in de Partij Van Vreemden Vrij.
Omdat de partij niet het vereiste minimum aantal van duizend leden heeft, krijgt de partij geen subsidie. De Fractie krijgt wel meer dan 1 miljoen euro van de tweede kamer en dat geld gaat naar de Stichting Ondersteuning Tweede Kamerfractie Partij Van Vreemden Vrij. Deze stichting is het enige orgaan waar de Supreme Leider de macht enigzins deelt. De Supreme Leider is vanzelfsprekend de voorzitter van de Stichting maar kamerlid Zero Drinkman is de secretaris en kamerlid Riekel de Roof (tevens fractievoorzitter van de partij in de gemeenteraad van Almere) is de penningmeester.
Overal waar een dictatuur is zullen dissidenten opstaan en dat is nu ook gebeurd in de Partij Van Vreemden Vrij. Kamerlid Zero Drinkman stond bij de vorige verkiezingen op de 4e plaats van de kieslijst maar was voor de aanstaande verkiezingen door de Supreme Leider teruggezet naar de 13e plaats. Het is onduidelijk waarom de Supreme Leider dit beslist heeft want de Leider gaat nooit een discussie aan en ook hierover was natuurlijk geen discussie mogelijk maar het vermoeden bestaat dat dit gedaan is omdat Zero Drinkman een barman van Nieuwspoort in elkaar geslagen heeft en omdat hij een medebewoner van zijn woonboerderij met een sloophamer te lijf is gegaan. Ook de diefstal die hij gepleegd heeft op Aruba is hem door de Supreme Leider niet in dank afgenomen. Dus de Supreme Leider wilde Zero een lesje leren. Zero Drinkman staat echter onderhand op de 11e plaats omdat de Supreme Leider twee hoger geplaatste kandidaten zonder pardon en discussie naar huis gestuurd heeft voordat de kieslijst ingediend werd.
Nu de kieslijst niet meer veranderd kan worden zag Zero zijn kans schoon om de Supreme Leider een tegenloer te draaien en hij heeft dit gedaan in het televisieprogramma wat de Supreme Leider het meest verafschuwt. Zero Drinkman vroeg in dat programma om voorkeursstemmen zodat hij de Partij Van Vreemden Vrij om kan vormen naar een vereniging met leden (geeft subsidie), met een wetenschappelijk bureau (geeft meer subsidie) en een jongerenorganisatie (geeft nog meer subsidie) . Die subsidie zou de mogelijkheid geven om de salarissen van de kamerleden drastisch te verhogen want woonboerderijen zijn duur in onderhoud. En ook zou Zero’s zoontje zo opgeleid kunnen worden binnen de jongerenorganisatie van de partij om over 50 jaar Supreme Leider te zijn.
De Supreme Leider was onaangenaam verrast door deze aktie van Zero Drinkman. Om niet in het openbaar te tonen dat er onenigheid in de Partij is (wat funest voor deaanstaande verkiezingen zou zijn) kon de Leider niets anders doen dan naar buiten te brengen dat Zero mag zeggen wat hij wil binnen de vrije meningsuiting van de partij en dat er na de verkiezingen wel over gesproken zal worden. Het leek de Leider dus wel een goed plan. Maar van welingelichtte bronnen heeft uw verslaggeefster vernomen dat de Leider van woede thuis in een stuip is beland en dat hij, net als in Duitsland, op de rand van het tapijt heeft liggen knagen in zijn razernij, ondertussen onverstaanbare Limburgse kreten slakend (dus zonder een n aan het eind van de woorden). De beveiliging was er nu echter aan gewend geraakt en heeft geen ziekenwagen gebeld, en ook niet de politie voor de schade aan het tapijt omdat het tapijt van de leider zelf is en hij binnen zijn eigen vrije meningsuiting mag doen en laten wat hij wil met zijn tapijt, ook al geeft dat schade.
Zero heeft inmiddels gniffelend meerdere interviews gegeven waarin hij zijn standpunten nog maar weer eens herhaalde en verduidelijkte. Hij liet wel weten dat hij 100 procent achter de partij en dus de Supreme Leider staat maar dat er binnen de partij meerdere personen zijn die zo denken als hij.
Dezelfde welingelichtte bronnen hebben uw verslaggeefster laten weten dat Zero Drinkman direct na de verkiezingen uit de fractie gezet zal worden, ook al heeft hij meer voorkeurstemmen dan de Supreme Leider zelf want democratie is wel het laatste wat de Supreme Leider wil.
Binnen het Forum hebben de leden het moeilijk met de standpunten van Zero Drinkman. Stel je voor, een democratische partij, dat zou het begin van het einde zijn. Fanny de Wilde schrok zich rot om de benaming ‘democratisch’ en de ‘éénmans’ aktie. Sjors de Koning vindt het echter wel een goed initiatief van Zero en zegt over de voorkeursstemmen: ‘gewoon doen’. Fanny is er daarna ook van overtuigd dat het wel een goede aktie van Zero is. Ook Forum-admin P.(Pim) Krammer geeft Zero groot gelijk want de Supreme Leider maakt wel wat al teveel flaters de laatste tijd. Hannes Nummerman is het daar echter helemaal niet mee eens en vindt dat Zero ‘sijn waffel  had moete houwe’ of het anders binnenskamers had moeten opbrengen. Ook voor Henny Schritter heeft Zero Drinkman afgedaan. Volgens hem was Zero eens briljant maar nu is het gewoon een sukkel om de Supreme Leider zo af te vallen. Fanny de Wilde twijfelt nu weer en informeert het Forum dat ze de éémans aktie toch maar niet zal belonen met een voorkeursstem maar ook dat vindt ze een dilemma want als Zero het niet haalt met zijn voorkeursstemmen kan er gezegd worden dat de PVVV achterban niet tot democratie bereid is. Fanny heeft het intellectueel heel moeilijk met de aktie van Zero Drinkman en zo zullen er nog wel veel meer zijn in de PVVV achterban.
Zacharias (Zack) Tabak zegt er maar het volgende over: ‘Zij allen zijn rebels en opstandig, kwaadsprekers, waardeloos koper en ijzer, zij allen zijn door en door slecht.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten