maandag 22 oktober 2012

Gerommel op rechts


Het is al weer enige tijd geleden dat uw verslaggeefster iets van zich heeft laten horen. Daar waren verscheidene redenen voor. De kleine vroeg veel aandacht, de verbouwing van ons zomerhuis nam veel tijd in beslag en er waren nog wat andere persoonlijke redenen. Daardoor was er wat minder enthousiasme bij uw verslaggeefster om haar blog bij te houden. Maar we zijn nu bijna een jaar verder en de kleine is wat groter geworden, de verbouwing van ons zomerhuis is min of meer af en een recente drukte op haar blogje deed de interesse van uw verslaggeefster voor de gebeurtenissen in Nederland weer wat opbloeien.

De analytics die op haar blogje draaien gaven namelijk een paar dagen geleden een signaal dat er plotseling een verhoogde belangstelling voor haar blogje was. Aangezien het niet helemaal duidelijk was waarom het blogje zo in de belangstelling stond heeft uw verslaggeefster haar blogje maar even op slot gedraaid om in de tussentijd uit te zoeken wat er precies aan de hand was. Dat is ondertussen duidelijk geworden en nu is het blogje dus weer toegankelijk voor iedereen.

Het bleek namelijk dat het blogje van uw verslaggeefster genoemd werd op een obscuur forum genaamd ‘Forum voor de Kneuzen’ en dat er van dit forum gelinked werd naar het blogje van uw verslaggeefster. Verscheidene mensen hebben op die link geklikt, velen zelfs vaker dan 1 keer en sommigen kwamen op de blog via Google met als zoekargument de naam van uw verslaggeefster, vandaar de verhoogde activiteit op het blogje gedurende enkele dagen.

Nader onderzoek toont aan dat dit Forum voor de Kneuzen grotendeels bezocht wordt door mensen die in de afgelopen jaren van het ‘Forum van de Vreemden Vrij’ verwijderd zijn vanwege rechts extremisme, trollen, schelden, antisemitisme, revisionisme en wat verder door de samenleving niet geaccepteerd wordt. Pim Krammer van het Forum van de Vreemden Vrij is daar gelukkig heel consequent in en verwijdert ogenblikkelijk forumleden die zich hier aan schuldig maken. Onder leiding van JP (Jaap) Wante hebben sommigen van dit uitschot, namelijk Sofie Rietje en Sjors de Koning, nu dus het Forum voor de Kneuzen opgezet. Sofie en Sjors zijn beiden de moderators terwijl Jaap zelf onder de identiteiten van Admin, Vrijheid, DeSmid, Vriend, Lakki Smit, en nog vele andere nicks zijn bijdragen levert.

JP (Jaap) Wante had eerder nog een ander Forum in beheer waar uw verslaggeefster ook wel eens over geschreven heeft, namelijk het Forum van Racisten of ook wel ‘Jaaps Forum’ genoemd, wat even verdwenen was maar wat het afgelopen jaar terugkwam als het Noordland forum waar, als alter-ego's van Jaap, verscheidene neonazi’s en antisemieten een podium hadden en waar natuurlijk ook Sjors de Koning, die op het Forum voor de Vreemden Vrij door kapitein Zwartkruis als een felle antisemiet ontmaskerd was, geregeld te vinden was. Maar Jaaps antisemitische Noordland forum was van de ene op de andere dag verdwenen en het blijkt dat dit te danken was aan een klacht van een zekere Annie Kwallinga waardoor het Noordland Forum tot Jaaps grote verrassing en schande plotseling door de autoriteiten op zwart gezet werd. Jaap is van zijn bijstandsuitkering nog steeds de boete en de schadevergoeding aan Annie bij elkaar aan het sparen.

Door Annie Kwallinga hebben we ook een wat betere beschrijving gekregen van JP (Jaap) Wante dan al aan ons bekend was. In een ontroerend verhaal op haar blogje vertelt Annie namelijk dat ze Jaap ontmoet heeft met onverzorgd wit/grijs haar en een even onverzorgde wit/grijze baard en met smoezelige, vuile kleding. Verder vertelt Annie dat Jaap in een huurwoning van de woningcoöperatie leeft (woningcoörporatie noemt Annie dat in haar eenvoud) en dat die woning op de nominatie staat om te worden afgebroken. Jaap vertelt ook aan iedereen die het horen wil dat hij en zijn levensgezellin (die, zoals we allemaal weten, een lid van de matriarchale Hoppie stam is en ook erg hups is) van de bijstand moeten leven, aldus Annie. Het gaat dus van kwaad tot erger met Jaap. Jaap blijkt een grote mislukking te zijn, de schande van zijn ouders. Dat zal onze trouwe lezers echter in het geheel niet verrassen aangezien verscheidene feiten uit het leven van de 57 jarige Jaap Wante daar al op wezen. Feiten die in de loop der jaren al door uw verslaggeefster hier op haar blogje zijn beschreven.

Jaaps Forum voor de Kneuzen is nog geen groot succes. Er zijn in totaal 22 actieve leden. Tot zover zijn er in totaal 3470 berichten geplaatst waarvan 2910 door Sofie Rietje, Sjors de Koning en Jaap Wante (onder de identiteit van ‘Vrijheid’). 84 procent van het aantal berichten is dus geplaatst door de 3 oprichters van het Forum voor de Kneuzen en dan rekenen we de andere identiteiten van Jaap zoals Admin en DeSmid nog niet eens mee. Er waren meer actieve leden maar sommigen hebben vrijwillig afscheid genomen, zoals Gajus Keizer die afscheid nam omdat Sjors de Koning antisemitische berichten begon te plaatsen, en anderen zijn onvrijwillig op non-actief gesteld zoals Siem de Bom die ruzie kreeg met Jaap Wante.

Die ruzie tussen Siem en Jaap liep hoog op, zelfs zo hoog dat Siem de Bom in zijn kwaadheid een enorme spelfout maakte in zijn allerlaatste bijdrage op het Forum van de Kneuzen. Dat is niets voor Siem want Siem de Bom is over het algemeen gesproken altijd zeer alert op de spelling.

De ruzie verplaatste zich zelfs naar een ander forum van Jaap genaamd Profano. Het oorspronkelijke Profano was een forum waar iedereen alles kon zeggen zonder dat er in gestreept werd en zonder dat er forumleden verbannen werden. Men noemde dat het toppunt van vrije meningsuiting, iedereen kon alles zeggen over alles en iedereen zonder enige censuur vooraf en zonder enige censuur achteraf. Maar deze vrije meningsuiting kwam over het algemeen neer op wat gescheld tegen de samenleving , tegen de politiek en tegen wat linkse Nederlanders. Er zat geen diepte in het forum. Het mag dan ook geen wonder heten dat dit forum een vijftal jaren geleden een stille dood stierf. Jaap Wante was 1 van de leden van de administratie van dit forum onder het pseudoniem van Lakki Smit.

Een paar maanden geleden had Jaap echter besloten om dit Profano forum nieuw leven in te blazen maar ook dat bleek geen succes. Het begon zelfs tegen Jaap te werken omdat Siem de Bom, in de hoedanigheid van Vincent van Gogh, na de ruzie op het Forum voor de Kneuzen Jaap op allerlei manieren uit begon te schelden op Profano. Jaap is een opgeblazen kikker en heeft een fiets met drie wielen vanwege Jaaps grote gewicht, aldus Siem. Siem begon zelfs allerlei gebeurtenissen uit Jaaps verleden op te graven en met sarcastisch commentaar op het forum te plaatsen. Zelfs fotootjes van Jaap werden met beledigend commentaar op Profano geplaatst. Als admin kon Jaap daar helemaal niets tegen doen. Het motto van Profano was namelijk dat er niets, maar dan ook helemaal niets, gecensureerd mocht worden en dat iedereen alles mocht zeggen wat hij wilde zeggen, inclusief beledigingen die als toppunt van vrije meningsuiting beschouwd werden door de Profano leden. Dus Jaap kon niets van de beledigingen schrappen en kon Siem de Bom niet van het nieuwe Profano verbannen zonder zijn eigen principes te grabbel te gooien. Ten einde raad heeft Jaap het Profano forum toen maar op zwart gezet want het werd hem allemaal wat teveel.

Omdat Jaap Wante en Sjors de Koning altijd in de veronderstelling hadden verkeerd dat Siem de Bom een rechtse medestander was, viel hun dit erg tegen van Siem. Nadat Jaap Profano gesloten had en Siem van het Forum voor de Kneuzen verbannen had begon Jaap daarom heftig tekeer te gaan tegen Siem op het Forum voor de Kneuzen. Siem kan natuurlijk niets meer terugzeggen. Jaap vindt Siem een verrader en beschuldigt Siem er van dat hij in Brazilie woont en Jaap plaatst ook een foto van Siem. Sofie Rietje vindt het een afschuwelijke foto en een heel verschil met de foto die Siem zichzelf als avatar op het Forum had aangemeten die ze eerst wel mooi vond maar waar ze nu niet meer tegen kan. 

Jaap Wante geeft zelfs het adres van Siems website waaruit blijkt dat Siem een streng calvinistische onderwijzer is die in een voorstadje van Sao Paulo woont en die vloeiend Braziliaans schrijft. Even later beschuldigt Jaap Siem er ook van dat hij Kapitein Zwartkruis is en nog even later zegt Jaap zelfs dat Siem uw verslaggeefster is. Het blijkt dus dat Jaap danig overstuur is en niet meer zuiver denken kan. Om Jaap nog wat verder overstuur te krijgen probeert Siem even later om zich onder de naam van uw verslaggeefster op het Forum van de Kneuzen te registreren met het emailadres van Pim Krammer. Pim Krammer doorziet dat echter en drukt niet op de link in zijn email.

Sjors en Sofie gaan er nog even op door en vinden Siem een cybercrimineel en Pim  Krammer dom. Sjors hoopt ook dat Siem in de cel belandt. Sjors en Sofie verheugen zich erover dat Jaap Wante eindelijk Siem de Bom ontmaskerd heeft als een verrader, als een Braziliaanse onderwijzer en als een AFA. Siem is helemaal niet rechts volgens Sjors en Sjors schaamt zich er dan ook voor dat hij Siem op andere fora altijd als een rechtse medestrijder beschouwd heeft. Ook volgens Sjors de Koning is Siem een verrader.

Nu u weer een beetje op de hoogte bent wat er gebeurt in rechts forumland zullen we dit verslag maar weer zoals gewoonlijk afsluiten met commentaar van Zacharias Tabak (Zack Tabak) die voor elk gebeuren altijd wel een toepasselijke Bijbelse spreuk heeft, zo ook ditmaal. “Voor beschimpingen, hoogmoed, verraad van een geheim en een slinkse streek maakt elke vriend zich uit de voeten”, aldus Zack Tabak.

Inspiratie gehaald hier, hier, hier en hier

5 opmerkingen:

 1. Komt er nog een kritiek op dat nieuwe forum Polinco?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geachte mevrouw Jahira,

  Graag verwijs ik u voor nadere informatie over deze uiterst gevaarlijke en onbetrouwbare, extreemrechtse Neo-Nazi Jan Peter Mante naar de website van de door mij opgerichte organisatie Informatiecentrum Tweede Wereldoorlog (IWOII). Klachten over deze Jan Peter Mante zijn vanuit onze organisatie neergelegd bij de Korpschef van de Politie Utrecht, Johan van Renswoude, die deze onder de aandacht heeft gebracht van de Officier van Justitie, Annemieke Drogt van het Arrondissementsparket van Utrecht. Mevrouw Drogt zal onderzoeken welke juridische acties tegen Jan Peter Mante en zijn forum ondernomen kunnen worden. U kunt onze website bereiken via www.bjtwsn-hmd.nl. Let u s.v.p. vooral op tabblad 9.E Waarschuwing voor/Hulp tegen Extreemrechts. Op deze pagina ziet u alle N.A.W.-gegevens van Jan Peter Mante staan. Wanneer lezers van uw forum, die net zoals mijn collega en ikzelf dit hebben gedaan, een aantal zaken aan Politie en Justitie hebben voorgelegd, aangifte willen doen tegen Jan Peter Mante zien zij hier alle informatie over Jan Peter Mante, die zij maar nodig hebben. Ook treft u een beschrijving aan over Jan Peter Mante en zijn vrouw hun thuissituatie en maatschappelijke positie. U heeft volkomen gelijk met uw beschrijving van hem als persoonlijkheid. Uit eigen ondervinding kan ik u meedelen dat hij inderdaad een volslagen maatschappelijke mislukkeling is, die zich thans op anderen - waarop hij jaloers is en waartegen hij dus haatgevoelens koestert - probeert te wreken. Dit doet hij mede door anderen te besmeuren en te bekladden. Maar laf als hij is, doet hij dit niet recht in iemands gezicht, maar gebruikt hij daarvoor steeds verschillende namen. Moraal, ethiek, eerlijkheid, fatsoensprincipes zijn - zo hebben mijn collega en ik helaas in de praktijk mogen ondervinden - is deze man volkomen vreemd. Vandaar dat ik iedereen wil waarschuwen deze man zoveel mogelijk te mijden en als u - zoals mijn collega en ik dit hebben ondervonden - in welke vorm dan ook last van hem ondervindt hiervan dan aangifte te doen bij Politie en Justitie.

  Zelf vind ik het bijzonder moedig van u dat u hem en zijn kornuiten publiekelijk aan de kaak stelt. Ik wens u daar dan ook bijzonder veel succes bij toe voor nu en in de toekomst.

  Tevens maak ik graag van deze gelegenheid gebruik u en uw dierbaren alvast Fijne Feestdagen en een in alle opzichten Gezond, Voorspoedig en boven alles Gelukkig 2012 toe te wensen !!!

  Met vriendelijke groeten,
  INFORMATIECENTRUM TWEEDE WERELDOORLOG (IWOII)

  Anne Louis Cammenga
  Directeur

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte heer Cammenga,

   Hartelijk dank voor uw reactie.
   Wat mijn verhaaltjes betreft, elke gelijkenis met bestaande personen berust op louter toeval, tenzij anders vermeld.

   Verwijderen
 3. Geachte mevrouw Jahira,
  Zelf denk ik dat dit niet het geval is. Integendeel zelfs. Hier kunt u zich nu wel achter verschuilen, maar daarvoor zijn de pseudoniemen, die u gebruikt té overduidelijk voor. Het is echter uw goed recht om dit te doen. Ik begrijp dat u zichzelf in wilt dekken en dit daarom doet.
  Met vriendelijke groeten,
  Anne Louis Cammenga

  BeantwoordenVerwijderen