zondag 10 oktober 2010

Spreek recht over wat krom is

De rechtszaak van de Supreme Leider heeft deze week zijn vervolg gehad. De eerste dag was een beetje rommelig door het wrakingsverzoek van Moos Witz, de raadsman van de Supreme Leider, maar toen dat weer uit de wereld was ging de rechtszaak gewoon door.  De wrakingskamer heeft het wrakingsverzoek wel ontvankelijk verklaard maar heeft het afgewezen met de opmerking dat de rechter best een opmerking mag maken over de keuze van zwijgrecht van de Supreme Leider.
Maar volgens de Forum leden krijgt de Supreme Leider geen eerlijk proces. De voorzitter van de wrakingskamer is namelijk tevens bestuurslid van het Marokkofonds dat zich inzet voor de Milleniumdoelen en deze doelen komen niet overeen met de doelen van de Supreme Leider en zijn volgelingen. Vooral het thema ‘gelijke rechten’ is de Forumleden een doorn in het oog.
De tweede dag was er ook nog een beetje rumoer omdat er iemand was die de film Vetna van de Supreme Leider niet wilde zien. De rechter had daar wel begrip voor en stond toe dat de persoon even de rechtszaal verliet. Vetna is dan ook een zeer onsmakelijk 15 minuten durend filmpje dat geen enkele omroep in Nederland wilde vertonen. Ten einde raad werd het filmpje toen maar op Youtube gezet door de Supreme Leider zodat zijn volgelingen en andere geinteresseerden het toch nog konden zien. Het OM was één van deze geinteresseerden.
Deze week werden ook de “deskundigen-verklaringen” voorgelezen. Het mag geen wonder heten dat deze deskundigen het helemaal met de Supreme Leider eens waren want de Supreme Leider had ze zelf uitgekozen. De Leider had ook nog 15 anderen uitgekozen om de rechtbank te vertellen dat de Supreme Leider helemaal gelijk heeft en dat iedereen naar de Leider zou moeten luisteren maar dat werd de rechtbank wat te gortig.
Twee van de toegestane deskundigen noemen zich arabist, Jans Hansen Arabist en Simon Popla. Geen van hen beiden is de ander want de andere is een psychiater, Waffel Goeverneur. Hansen Arabist en Popla beaamden dat Nederland inderdaad een ‘islamitisch missieland’ is, net als alle andere niet-islamitische landen over de hele wereld. Nederland is daarin dus zeker geen uitzondering volgens beide arabisten. Hansen Arabist was het ook eens met de uitspraak van de Leider dat de gematigde islam niet bestaat maar dat er wel gematigde moslims bestaan. Popla valt hem hierin natuurlijk bij en volgens hem is de Koran ook een geweldadig boek ‘want niet geweldloos’, aldus Popla. Volgens de redenatie van Simon Popla zijn ook de boeken van Dik Trom, Paddeltje en de Bob Evers serie gewelddadig ‘want niet geweldloos’.  Zelfs het nieuwe testament is gewelddadig ‘want niet geweldloos’, er worden daar zelfs mensen in gemarteld en gekruisigd.
Ook Waffel Goeverneur vindt dat alles wat de Supreme Leider over de jaren heen uitgekraamd heeft klopt. Net als de Supreme Leider vindt ook Waffel dat de Koran erger is dan Mein Kampf want Mein Kampf is maar gewoon een politiek boekje terwijl de Koran een vermenging van politiek en religie is. Hitlers boekje was daarom maar jeugdliteratuur vergeleken met de Koran volgens Waffel.
Wie ook vindt dat de Supreme Leider onterecht terecht staat is Ben Kokmeeuw. Ben Kokmeeuw noemt zichzelf een joods-christelijke pastoor. Maar Ben is helemaal geen Jood maar gewoon een uit de klei getrokken Nederlandse boerenzoon. Ben Kokmeeuw is ook helemaal geen pastoor en of hij christelijk is, is ook nog maar een vraag want volgens Ben was hij tot zijn 59ste protestants-christelijk en geloofde hij in de hel, maar nu niet meer. Ben is in 2009 zijn eigen kerk begonnen in Amersfoort, de Wet-Jezus gemeente, en sindsdien heeft hij daar 5 volwassenen en 2 kinderen gedoopt en ook een huwelijk ingezegend. Ben doet niet aan Sinterklaas of Kerstfeest want dat deed Jezus ook niet maar wel aan het feest van de lichtjes want dat deed Jezus ook.
Net als de Supreme Leider met Vetna, heeft ook Ben Kokmeeuw een anti-Islam film gemaakt die hij ‘Islam en Waarheid’ genoemd heeft. Maar of er erg veel waarheid in de film verkondigd wordt is iets wat misschien ter discussie zou kunnen komen te staan gezien Bens andere media uitingen. Ben Kokmeeuw is namelijk fel anti-Islam en dat laat hij bij elke gelegenheid blijken, ook al zijn daar af en toe wat leugentjes voor het bestwil voor nodig. Dat zal hem later wel vergeven worden denkt hij, want het doel heiligt de middelen.
Ook andere christenen staan niet in een goed blaadje bij Ben en een palestijns –christen is zeker geen geestverwant van Ben, aldus Ben in een interview, want er zit heel veel kaf onder het koren. Pas als ze joods-christen geworden zijn dan zijn ze misschien wel aanvaardbaar voor Ben Kokmeeuw maar toch ligt dat nog moeilijk en zou Ben het persoonlijk met iedere palestijns-christen willen doorpraten om te zien of ze inderdaad wel joods-christen geworden zijn en niet een beetje zitten te liegen.
Ben Kokmeeuw is een groot aanhanger van de Supreme Leider vanwege zijn islam standpunten en daarom heeft Ben nu een bidsessie opgestart genaamd ‘Bidden Voor Vrijheid’, net als dat Zack Tabak dat ook ooit gedaan heeft met onder andere zijn ‘Bidt voor Babel’ en ‘Bidden voor een lagere benzineprijs’ bidsessies. In zijn bidsessie bidt Ben voor de overwinning van de Supreme Leider en zijn raadsman Moos Witz maar Ben bidt volgens eigen zeggen wel tot iemand van wie Ben zich afvraagt of Hij er eigenlijk wel is, dus of het erg veel zal helpen is natuurlijk nog maar de vraag in dit geheel.
Ben Kokmeeuw is wel een beetje verontwaardigd dat van de ca. 9000 rabbijnen, voorgangers, priesters, imams, dominees en dat soort volk hij er maar een handjevol kan vinden die een coalitie steunen waarin voor de islam als totalitair systeem wordt gewaarschuwd. Volgens Ben moeten er toch meer zijn die zijn manifest, waarin hij de God van de moslims wegzet als een afgod, hun heilig boek als gif, hun godsdienst als vergelijkbaar met nazisme en communisme, en hun profeet als een pedofiel, zouden willen steunen.
Zacharias (Zack) Tabak is ook helemaal niet zo gecharmeerd van Ben Kokmeeuw en zijn joods-christelijke gedoe. Zack vindt dat allemaal maar des duivels. Zack Tabak ziet in Ben Kokmeeuw en zijn gemeente een bewijs dat de eindtijd gekomen is want volgens Zack zou Ben wel eens de vervulling kunnen zijn van een profetie in de Openbaring van Johannes die het volgende zegt:  “Zie, Ik geef u enigen uit de synagoge des satans, dergenen die zeggen dat zij Joden zijn, en zijn het niet maar liegen. Zie, Ik zal maken dat zij komen, en aanbidden voor uw voeten, en bekennen dat Ik u liefheb.“ (opb 3:9 Statenvertaling).
Inspiratie gehaald hierhier en hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten