vrijdag 24 september 2010

Het Forum blijft verdeeld

Ook al heeft Pim Krammer als admin van het Forum Van Vreemden Vrij sommige radicale elementen geelimineerd, toch blijven er nog genoeg radicale elementen over om het Forum een extreme koers te doen blijven varen. Vooral Sjors de Koning en Gajus Keizer blijven hun vuil spuien wat Pim Krammer veel genoegen doet. Hij blijft natuurlijk zelf ook enthousiast meedoen.
Een nieuw lid van het Forum, Sarah ‘t Hoekstra, heeft enige analyzes van de discussies gemaakt en komt tot een gefundeerde conclusie dat de stemmers van de PVVV, en dus ook de meeste leden van het Forum, nieuw nationaal sociaal zijn. Dit in tegenstelling tot de door Pim Krammer geroyeerde leden zoals JP (Jaap) Wante, Sofie Rietje, Chris Wouterse, Siem de Bom etcetera die gewoon oud nationaal socialistisch zijn. 
Sjors de Koning en Gajus Keizer zijn eigenlijk twijfelgevallen omdat zij Jaap Wante na zijn royement wel naar zijn nieuw opgezette forum gevolgd zijn en daar tegen het Forum Van Vreemden Vrij aan zitten te schoppen maar ze toch ook nog blijven posten op het Forum Van Vreemden Vrij. Ook Hillie Daashaas zou onder de twijfelgevallen gerekend kunnen worden maar Hillie post natuurlijk meer uit verveling op haar oude dag. Geen kinderen in huis en Rini leest de hele dag de Stentor in zijn luie stoel achter de geraniums, dus wat heeft zij verder voor leven in de brouwerij.
Sarah is volgens eigen zeggen uit professionele belangstelling lid geworden van het forum om dit fenomeen van nieuw nationaal sociaal gedachtengoed te bestuderen en zij is daar zeker geen aanhanger van. Sarah wil wel duidelijk maken dat dit nieuwe nationale sociale gedachtengoed niet te vergelijken is met het nationaal socialisme van de NSBers en andere nazies maar dat het gedachtengoed van het Forum en de Partij Van Vreemden Vrij wel met alle recht nieuw nationaal sociaal genoemd mag worden. Uw verslaggeefster kan het daar eigenlijk wel mee eens zijn.
Sjors de Koning plaatst een verhaaltje op het Forum dat Israelische soldaten in het vluchtelingenkamp bij Tulkarm op de Westbank een man doodgeschoten hebben omdat die dreigend op de soldaten af kwam rennnen. Jopie Tweemil schreeuwt meteen juichend dat het volk van Israel leeft, dit in tegenstelling tot de Palestijnse man die dood is. De oude kapitein Zwartkruis vraagt zich toch af hoe we dat ‘dreigende afrennen’ van de man eigenlijk moeten zien en hij vertelt dat hij het vroeger in Afrika ook wel eens meegemaakt had dat mensen dreigend op hem af kwamen rennen maar dat hij die dan gewoon een klap met een keesje verkocht en dan was het volgens hem meteen afgelopen met dat dreigen.
Uw verslaggeefster is niet bekend met keesjes en besluit daarom eens op te zoeken waar de kapitein op doelde. Het blijkt dat een keesje een sierknoop is aan het einde van een stuk touw met een zakje zand als kern van deze knoop. Het wordt ook wel apevuist of apeklootje genoemd. Een keesje wordt gewoonlijk aan het einde van een werplijn gevlochten zodat deze lijn makkelijk naar de wal geworpen kan worden als het schip in een haven aankomt. Als de werplijn aan de wal opgevangen is, wordt de tros aan de werplijn vastgemaakt en zo kunnen de afmeerders dan de tros aan de wal trekken en om de meerpaal (bolder) bevestigen als het schip nog niet aan de kant ligt.
Zeelieden gebruiken een keesje echter ook wel als persoonlijk wapen aan een kort stuk touw van pakweg 50 centimeter met een gesplitst oog waar de hand ingestoken kan worden. In dat geval is de kern van het keesje vaak verzwaard met een grote ijzeren moer of iets dergelijks in plaats van met een zakje zand zodat een klap met dat keesje extra hard aankomt en men zelfs iemand in één klap bewusteloos kan slaan.
Sjors de Koning is het niet met kapitein Zwartkruis eens en vindt dat Palestijnen zowiezo doodgeschoten moeten worden door Israeliers. Hij verdedigt ook het doodschieten van een kwajongen die stenen naar een auto gooide maar volgens kapitein Zwartkruis gooide de jongen zelfs niet met stenen maar werd hij in de rug geschoten toen hij aan het werk was in de boomgaard van zijn ouders. Sjors wil meteen de bron van deze onzin weten en kapitein Zwartkruis geeft hem dat. Een Israelische krant. Sjors kan er daarna natuurlijk niet meer onderuit maar hij zegt nog wel dat het allemaal vooropgezet en geregiseerd is. Kapitein Zwartkruis schijnt Sjors daarop maar een idioot te vinden.
Jopie Tweemil komt ook nog even een duit in het zakje doen en blijft verdedigen dat in een oorlog alle mensen van Hamas zonder pardon gedood moeten worden door israelische soldaten ook al komen ze enkel maar verdacht aanlopen want zo gaat dat in een oorlog. Even later verwacht Jopie echter wel dat de door Hamas gevangen genomen Israelische soldaat Gilad Shalit nog steeds leeft.
Gajus Keizer vindt het maar belachelijk dat kapitein Zwartkruis zich opwindt over een dode terrorist en hij vindt de kapitein daarom maar een anti-semiet. De kapitein pikt dat echter niet en concludeert daarom dat de ouders van Gajus fout waren in de oorlog. Sjors de Koning vindt dat maar een smerige insinuatie van de kapitein maar hij zegt natuurlijk niets over de insinuatie van Gajus Keizer over kapitein Zwartkruis. Natuurlijk is die oude kapitein een anti-semiet want hij stelt vragen bij het doodschieten van een verdacht persoon door Israelische soldaten, aldus Sjors.
Gajus zegt daarop dat zijn opa zich ingezet heeft voor de Joden in de oorlog maar dat hij daarover niet wil praten. Kapitein Zwartkruis zegt daarna dat Gajus inderdaad maar beter zijn mond kan houden want 99 procent van de Nederlanders zei na de oorlog dat ze zich voor Joden ingezet hadden. De kapitein weet uit eigen ervaring echter wel beter. Pim Krammer komt ook nog even kapitein Zwartkruis van anti-semitisme beschuldigen waarop de kapitein hem terecht de huid volscheldt. De discussie is daarna afgelopen met een waarschuwing voor de oude kapitein Zwartkruis om niet weer te schelden.
Intussen is het op het forum van Jaap maar een saaie bedoening. Er wordt erg weinig gepost en feite praat Jaap grotendeels heel zielig tegen zichzelf onder verscheidene identiteiten. Het zou eigenlijk wel grappig zijn als het niet zo triest was. Jaap is een geestelijk erg beschadigd man en dat komt waarschijnlijk omdat hij (naar eigen zeggen) op 15 jarige leeftijd voor de Amerikanen in Vietnam vocht en daar de darmen (en ook de inhoud daarvan) van zijn oudere kameraden van de straat heeft moeten schrapen.
Nadat uw verslaggeeftser Lakki Smit (en ook Dieuwertje Sudarson) al ontmaskerd had als inwonende bij Jaap is Siem de Bom niet meer op Jaaps forum waargenomen. Siem had namelijk in het verleden stiekum een oogje op Lakki toen ze beide nog op de website Profano raaskalden en is nu teleurgesteld heel stilletjes afgedropen nadat gebleken is dat Lakki bij Jaap hokt en zelfs van dezelfde computer typt.
Zack Tabak is ook niet erg over Jaaps handelen te spreken en hij verwoordt het als volgt: “En zij handelen bedriegelijk, een ieder met zijn vriend, en spreken de waarheid niet. Zij leren hun tong leugen spreken, zij maken zich moede met verkeerdelijk te handelen.”
Inspiratie gehaald hier en hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten