maandag 16 augustus 2010

Het forum van JP (Jaap) Wante

Jaaps Forum is nu iets meer dan 3 weken on line en heeft nu welgeteld 22 leden kunnen strikken. Eigenlijk zijn het er wat minder want Jaap heeft zichzelf 3 x geregistreerd terwijl ook uw verslaggeefster geen fanatiek lid is. Toch heeft uw verslaggeefster de grootste lol op het forum van Jaap. De 22 leden hebben een enorme productie want er zijn in deze 3 weken al meer dan 1800 berichten geplaatst over zo’n 230 onderwerpen.
Jaaps forum schijnt zo’n beetje een verzamelplaats te zijn van allerlei forum gespuis die van andere fora verwijderd zijn vanwege opruiende en/of haatzaaiende taal, een enkeling zoals de ons welbekende oude Hillie Daashaas daargelaten. Maar Hillie verschijnt natuurlijk overal waar wat te posten valt want zo brengt Hillie haar eenzame dagen door. Haar echtgenoot Rini leest namelijk aan één stuk door de Stentor in zijn luie stoel om maar niet steeds Hillies voortdurende gezeur over de multicul aan te moeten horen.
Hillie Daashaas heeft trouwens de schuld gekregen dat het Forum Van Vreemden Vrij enige tijd op zwart heeft gestaan en nu een boete moet betalen. Hillie had namelijk een foto als avatar gezet waarvan iedereen dacht dat het een foto van Hillie zelf was met haar echtgenoot Rini (Rinus) Daashaas maar dat bleek niet het geval te zijn. Het Forum Van Vreemden Vrij werd daarom aangeklaagd voor het schenden van auteursrecht en admin Pim Krammer werd gemaand een schadevergoeding te betalen. Pim heeft nog geprobeerd om er onderuit te komen door te beargumenteren dat Hillie te oud is om nog goed te weten wat ze doet en dat men dat ook aan haar schrijfsels kan zien (enkel sleur en pleur met af en toe wat simpel commentaar) maar er was geen ontkomen meer aan voor hem. Pim heeft daarom eieren voor zijn geld gekozen en is van plan om 400 euro als schadevergoeding te betalen aan de eigenaar van het auteursrecht van Hillies avatar.
Het is echter al een oude truuk om niets vermoedende websitebeheerders het geld uit de zak te kloppen en het doet al een paar jaar de rondgang. Een simple Google search met de trefwoorden ‘schade', 'schuld' en 'auteursrecht’ geeft duizenden hits die hier betrekking op hebben. Men zal dan ook zien dat verscheidene websitebeheerders het op een rechtzaak aan hebben laten komen. Maar ja, ook al is Pim Krammer groot, blond en sterk,  en heeft hij een krijgshaftig ringbaardje, hij durfde het toch niet aan om tegen de gevestigde orde in te gaan.
Uw verslaggeefster had in haar vorige column al gezegd dat Stormfront maar een kleuterklasje is vergeleken bij Jaaps forum en het vervolg op het forum geeft alleen maar een bevestiging van dit geheel. Gajus Keizer post wat kritiek op de Supreme Leider en vindt dat de leider duidelijk moet maken hoe hij de strijd tegen islam wil voeren. Gajus zelf is een voorstander van een koude oorlog met militaire interventies in moslim landen. Maar volgens Gajus is de Supreme Leider niet geschikt als leider als hij geen strijdplan heeft tegen de Islam dat getuigt van militair-strategisch inzicht. Gajus is echter wel een groot fan van Sjors Bos junior, de Amerikaanse president die met zijn leugens duizenden Amerikanen de dood ingedreven heeft (en ook andere nationaliteiten) en te boek staat als een oorlogsmisdadiger. Sjors Bos jr. was enkel oorlogszuchtig en had zeker geen plan voor als de oorlog afgelopen zou zijn en daar dragen we nu nog de gevolgen van ook al is Sjors Bos geen president meer en geniet hij zorgeloos van zijn Texaanse farm.  Gajus vindt dat allemaal maar prima.
Een zekere Boer Havelaar werpt een balletje op en informeert de forumleden dat Karel de Grote Europa kerstende, dat de Franse revolutie de feodale stand vernietigde en dat de nazies Europa opschoonden. Volgens Boer waren alle mensen die door de nazies naar een concentratiekamp gedeporteerd werden van een heel bizar niveau waardoor ze in die kampen allemaal bewaakt moesten worden door gewapende bewakers.
Dat vindt bij de forumleden wel een gewillig oor maar Gajus Keizer vindt toch dat dit maar gevaarlijke praat is van Boer omdat dit wel eens nieuwe forumleden af kan schrikken. Gajus vindt dus dat Boer dit niet zo zou moeten schrijven. Volgens Sofie Rietje is het zelfs strafbaar om het zo te schrijven. Jaap zou dus in moeten grijpen op zijn forum maar Jaap doet dat niet. Volgens Jaap is het namelijk niet strafbaar om te zeggen wat je denkt en Jaap stelt daarom zijn forum dan ook helemaal open voor dit soort vrije meningsuiting zoals Boer Havelaar uitdraagt.
Ook Chris Wouterse is dezelfde mening toe gedaan en zegt zelfs dat het met de Holocaust van toen net zo is als met het Eurabië van nu. Het zijn enkel ingewikkelde processen. Als de geallieerden in 1942 de concentratiekampen platgegooid zouden hebben dan zou er zelfs helemaal geen Holocaust geweest zijn volgens Chris. Het is dus allemaal de schuld van de geallieerden.
Er verschijnen ook twee sexy dames op het Forum van Jaap. Een zekere Lakki Smit en een zekere Dieuwertje Sudarson. Deze dames zijn blijkbaar met elkaar getrouwd en staan bij Jaaps andere forumleden bekend als de Peppi en Kokkie van een ter ziele gegaan forum genaamd Profano. Beide dames noemen zichzelf Javaans-Balinees. Dat is zo ongeveer hetzelfde als het Joods-Christelijk zoals de hier in Nederland bekende Ben Kokmeeuw zichzelf profileert.
Lakki en Dieuwertje komen met veel aplomb binnen op het forum, er vanuit gaande dat iedereen ze wel zal kennen. Uw verslaggeefster kende ze echter nog niet maar krijgt snel door wie het zijn. Lakki en Dieuwertje vertellen namelijk dat ze in de Leeuwenstad Singapore wonen en ze beginnen meteen in het Maleis te schrijven of in het Bahasa Indonesia wat saya tidak tao natuurlijk.  Maar toch kunnen Lakki en Dieuwertje zich nog een beetje verstaanbaar maken op het forum. Lakki is dan wel Javaans-Balinees maar toch breekt ze een lans voor White Power wat op Jaaps Forum natuurlijk met groot enthousiasme begroet wordt. Vooral JP (Jaap) Wante geeft haar daarvoor ‘respect’ en draagt meteen een liedje van Saga Snorrison aan haar op. Sofie Rietje vindt het liedje van deze white-power idool zo prachtig dat ze meteen Jaap om de tekst vraagt wat Jaap natuurlijk met groot genoegen op zijn forum zet. Toch schrikt Sofie als ze de tekst uitgeprint ziet en ze wil het wel even duidelijk maken dat ze ‘kleurlingen’ in haar familie heeft en dat ze daar niets aan kan doen, zo is ze geboren. Ze hoopt echter dat de andere forumleden haar daar niet op aankijken. Sofie maakt ook duidelijk dat ze zal vechten tot haar laatste snik om de blanke cultuur te behouden waar Saga Snorrison over zingt.
Jaap laat blijken dat hij het heel goed begrijpt als Sofie zegt dat ze zo geboren is want het is allemaal de schuld van onze voorouders. Volgens Jaap zouden Sofie en hij het niet zover geschopt hebben als ze niet blank geweest zouden zijn. Uw verslaggeefster vraagt zich echter nederig af tot hoe ver Jaap en Sofie het geschopt hebben want dat is niet echt iets om trots op te zijn.
Jaap zegt ook dat hij heel veel respect voor Lakki heeft. Lakki is volgens jaap dan wel niet blank maar toch constateert Lakki dat blanken de beste zijn en dat valt erg in de smaak bij Jaap. Vooral Jaap zelf staat in een heel goed blaadje bij Lakki volgens Jaap. Er is natuurlijk niets mis met Lakki’s beschaving maar toch is haar beschaving anders, aldus Jaap. Jaap is dan ook een groot voorstander van apartheid ook al mag dat niet volgens de wet. Jaap is namelijk een groot voorstander van vrijheid in al zijn vormen op zijn Forum, ook al gaat dat tegen de huidige wetgeving in.
Zack Tabak ziet het echter anders en houdt ons het volgende voor: ‘Let er op dat de vrijheid die u hebt geen struikelblok wordt voor de zwakken onder u. Zorg ervoor dat uw spreken en uw handelen de toets kunnen doorstaan van de wet die vrijheid brengt.’
Inspiratie gehaald hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten