zaterdag 19 april 2008

NVB duikt op uit SIEO's as.

Uw verslaggeefster is attent gemaakt op de oprichting van de Nationale Vrijheids Beweging in Nederland, in het kort de NVB.
De NVB is geen politieke partij maar een stichting in wording die op 8 april 2008 naar buiten is getreden met haar algemene oprichtings notitie. Zodra de stichting is geformaliseerd door middel van een notariƫle akte zal de NVB hiervan kond doen.
De NVB is een wat marginale en enge beweging. De statuten bepalen namelijk dat het bestuur gevormd wordt door 1 persoon die de titel ‘Algemeen Leider/Leidster’ draagt en uw verslaggever heeft uitgevonden dat de Algemeen Leidster vreemd genoeg Meinique van der Huft-Radijs is, de vroegere aarsbisschop van de altijd wat obscuur gebleven Nederlandse kerk SIEO (Synoptisch Islamcontrair Ethisch Orgaan) die op 7 april haar deuren gesloten heeft. De bestuurder is weliswaar statutair verplicht om een Algemene Raad van minstens 4 personen te benoemen maar dezelfde statuten bepalen ook ‘dat alle besluiten genomen worden door de Algemeen Leider/Leidster, al of niet de Raad gehoord hebbende’. De Algemene Raad bestaat momenteel uit Marij van Geck, Will Weijdegat, JP (Jaap) Wante en Maarten van der Huft.
De NVB is anti-parlementair en anti politiek correct. De beweging hecht ook veel waarde aan een sterke leider in de Nederlandse politiek. De NVB ziet de extreem rechtse Supreme Leider van de Partij van Vreemden Vrij (PVVV), als de ideale leider voor Nederland maar tot dusver heeft de Supreme Leider van de PVVV geen interesse getoond in de vrijages van de NVB.
Algemeen Leidster Meinique van der Huft-Radijs is momenteel bezig met het schrijven van het ‘Program’ wat hoofdzakelijk de volgende eisen zal bevatten:
  1. sterke regering o.l.v. de Supreme Leider van de Partij Van Vreemden Vrij (PVVV).
  2. afschaffing van artikel 1 van de grondwet.
  3. recht op belediging, vooral van moslims.
  4. sluiting van moskeeen en Islamitische scholen.
  5. deportatie van moslims al dan niet met dubbele nationaliteit.
  6. verbod op hoofddoekjes behalve voor nonnen en Marij van Geck.
Als 1 van haar eerste besluiten, al dan niet de Raad gehoord hebbende, heeft Algemeen Leidster Meinique van der Huft-Radijs besloten om een aanbeveling te schrijven met de titel “Bewegen in Vrijheid”. Aangezien mevrouw van der Huft-Radijs zelf behoorlijk in vorm is, namelijk in de vorm van een tonnetje, beweegt ze blijkbaar niet al te veel maar dat heeft haar er niet van weerhouden om het stuk toch te schrijven.
‘Bewegen in Vrijheid’ gaat voornamelijk over bewegingskledij en het blijkt dat de overtuiging is ‘hoe minder, hoe vrijer’. Eefje Kruwendal-Wante, echtgenote en alter ego van JP (Jaap) Wante, is dol enthousiast over het stukje en laat dat in een reactie de Algemeen Leidster dan ook weten. Ook zegt Eefje dat ‘bewegen in vrijheid' nog wat ruimer uitgelegd kan worden als ‘letterlijk bewegen in vrijheid’. Wat ze daarmee bedoelt wordt echter niet helemaal duidelijk maar volgens Eefje hinderen Islamieten en Christenen het ‘letterlijk bewegen in vrijheid’. Ze vermeldt verder niets over ‘figuurlijk bewegen in vrijheid’ wat dus opmerkelijk genoeg blijkbaar nog in alle vrijheid plaats kan vinden.
Zoals uit het ‘Program’ blijkt is de Nationale Vrijheids Beweging in Nederland (de NVB) erg tegen Moslims. Men blijkt daar een panische irreele angst voor te hebben, een soort fobie dus en dat komt in bijna elke publicatie van de Beweging terug. Een paar titels van publicaties zijn: ‘Islam zal Rome veroveren’, ‘Ze willen ons dus gewoon dood hebben’, ‘Wolf in schaapskleren’, ‘Bang van de waarheid’, etc…
Wij hebben een sessie over het omgaan met deze angst van dichtbij meegemaakt.
Mario Bros, een NVBer die zich recent bij de Beweging aangesloten heeft, gaat stil in een hoekje zitten janken. Hij kan er even niet meer tegen want er komt een nieuwe jongeren moskee in Amsterdam. De angst wordt Mario een beetje teveel. Algemeen Leidster Meinique van der Huft-Radijs strooit wat zout in Mario’s wonde door hem te vragen of hij het boekje ‘ De ondergang van Europa’ misschien ook gelezen heeft. Mario zit nu niet meer stil in zijn hoekje te janken maar barst publiekelijk luid in huilen uit. Wieneke Katjang probeert Mario een hart onder de riem te steken en ze zegt dat Mario de moed niet op moet geven maar door moet gaan (waarmee is niet erg duidelijk, maar Wieneke zal niet het janken bedoelen). Ze maakt Mario ook duidelijk dat de klus nog wel lang zal gaan duren en nu raakt Mario helemaal in paniek. Hij ligt in zak en as zich de haren uit het hoofd te trekken en spastische bewegingen te maken, ondertussen tranen met tuiten huilende. JP (Jaap) Wante probeert Mario te overtuigen om uit zijn hoekje te komen en de slapenden wakker te schudden want het is al over 12 uur en de lunch staat op tafel. De Beweging moet doorgaan. Mario blijft echter snikken en huilen en meteen daarop laten alle NVBers Mario in zijn wanhoop alleen en storten zich op de lunch, Wieneke Katjang voorop.
Tijdens de lunch komt het gesprek zoals gewoonlijk op allochtonen. Wieneke Katjang stelt voor om een beter onderscheid te maken tussen niet-Islamitische allochtonen en Islamitische allochtonen. De Islamitische allochtonen wil Wieneke graag allahtonen noemen. JP (Jaap) Wante sluit zich hierbij enthousiast aan want hij vindt dat ten onrechte alle allochtonen op 1 hoop gegooid worden. JP (Jaap) Wante vindt dat er naar goed Nederlands gebruik onderscheid moet zijn en daarom dringt hij er op aan om de onderscheiding allahtonen en allochtonen te gebruiken voor mensen van niet-Nederlandse afkomst. Ook vindt JP(Jaap) Wante dat Nederlanders moeten moeten worden onderscheiden in dhimmies en niet-dhimmies, linksen en rechtsen, theedrinkers en bierdrinkers, religieus en niet-religieus, boeren en stadsen en verder slimmen en dommen (dit voor het morele gelijk). Verder vindt JP (Jaap) Wante dat allochtonen moeten worden onderscheiden in zwarten en witten, Westers en niet-Westers, ingeburgerd en niet-ingeburgerd, Nederlands pratend en niet-Nederlands pratend, 1e en volgende generaties tot in het 10e geslacht en natuurlijk Joden. Tussen allahtonen onderling zou geen onderscheid gemaakt mogen worden want dat is 1 pot nat aldus JP (Jaap) Wante.
Kate de Rode, een dame van lichte zeden op leeftijd die vroeger in het milieu Rooie Kate genoemd werd, doet ook een zuinige duit in het zakje. Alhoewel ze vroeger zonder God noch gebod leefde is ze recent tot een ander inzicht gekomen (zoals iedereen die ouder wordt) en ze vertelt dat ze zich de laatste weken op christelijke forums beweegt. Volgens haar wordt daar gevraagd waar Christenen het recht vandaan halen om te beweren dat hun geloof en hun Bijbel beter en humaner zouden zijn dan de Islam en zijn Heilige Koran. Maar zoals een NVBer waardig zegt Kate dat natuurlijk iedereen het recht heeft om dat te beweren en dat die vrijheid om dat te beweren verdedigd moet worden. Het zalven over naastenliefde is trouwens onchristelijk volgens Kate. “Want denk niet dat hij gekomen is om op aarde vrede te brengen, maar het zwaard. En een wig te drijven tussen man en vader, dochter en moeder en schoondochter en schoonmoeder, theedrinken is voor dwazen” aldus Kate. De anderen zijn het roerend met haar oorlogszuchtige taal eens.
Hellen Hasselaar probeert ook nog wat te zeggen maar door haar hazelipje verstaat niemand er wat van. Men besteedt dan verder ook geen aandacht aan haar en een zekere Willem Zaaier spreekt het dankgebed uit waarna iedereen zijns weegs gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten