maandag 12 juli 2010

Er is gekozen.

De verkiezingen zijn geweest.
Ongeveer 74 procent van de Nederlandse stemgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht op één van de deelnemende partijen en van dit percentage heeft ongeveer 16 procent op de partij van de Supreme Leider gestemd en 84 procent op een andere partij.  Ofwel 11,8 procent van het totale aantal stemgerechtigden heeft op de partij van de Supreme Leider gestemd en 88,2 procent heeft op een andere partij gestemd of heeft niet gestemd.
Het mag natuurlijk geen verrassing heten dat de dag na de verkiezingen de Supreme Leider meteen zijn breekpunt van ‘AOW op 65’ overboord gegooid heeft want wie door de jaren heen de Supreme Leider ook maar een klein beetje gevolgd heeft weet dat de Leider net zo veranderlijk is als een kind. Zo pleitte de Supreme Leider in het verleden ook al eens voor afschaffing van het minimum loon en voor  versoepeling van het ontslagrecht. Maar aangezien dit na de economische crisis niet echt goed ligt bij de politieke achterban, die voor een aanzienlijk deel bestaat uit laaggeschoolde, laagverdienende  mensen uit achterstandswijken en Limburg, zijn deze standpunten bijgesteld en is de Supreme Leider nu vanzelfsprekend een voorstander geworden van de handhaving van het minimumloon en het ontslagrecht. Dit kan natuurlijk elk moment weer veranderen of aangepast worden indien de electorale situatie dat toestaat of vereist.
Wij vroegen politiek analyst Siep Wybega om eens uit de doeken te doen hoe dat gedraai nu politiek gezien precies in zijn werk gaat. ‘Dat is allemaal heel simpel’, aldus Wybega, ‘het gaat allemaal om ‘erkenning en macht’. E&M zoals wij dat in de politiek noemen. Voor E&M is alles toegestaan, liegen, bedriegen, pacten met de duivel en zijn oude moer en zo voort..hoe meer stemmen men kan vergaren, hoe meer E&M men verkrijgt. Voor de verkiezingen belooft men van alles en na de verkiezingen worden beloftes weer zo gauw mogelijk vergeten of herzien, de ene keer wat sneller dan de andere. Maar ik moet wel zeggen dat de AOW draai van de Supreme Leider één van de snelste kiezersbedrogen was die ik in mijn carriere ben tegengekomen, misschien zelfs wel de allersnelste.’
 ‘Maar waarom wil men graag E&M’ vragen wij aan de analyst en Wybega gaat verder.‘Dat is eigenlijk meer iets voor een psychiater maar meestal heeft dit verlangen al een oorzaak in de jeugd’, zegt Wybega, ‘een psychiater die ik er eens naar vroeg vertelde me dat  een mens die streeft naar E&M al vaak vanaf de pubertijd een onbewust negatief zelfbeeld heeft en hij vertelde ook dat die onbewuste negatieve eigenwaarde verschillende effecten op het gedrag van een persoon kan hebben. Sommigen stellen zich terughoudend op of houden zich wat afzijdig in het sociale verkeer, anderen verven hun haar of proberen zelfs hun huidskleur te veranderen en weer anderen overcompenseren het minderwaardige gevoel. Dit laatste kan enerzijds leiden tot hogere ambities of een betere inzet en anderzijds tot anti- of asociaal gedrag. En dit laatste vinden wij bij de Supreme Leider terug’, aldus Wybega. ‘Door angst te creeren voor een minderheidsgroep van 5-6 procent van de bevolking en die groep als nationale vijand te presenteren vormt de Supreme Leider een schare trouwe volgelingen die zijn onzin niet doorheeft, die hem erkent als de Supreme Leider en die hem graag alle macht wil geven om te doen wat hij wil met die denkbeeldige nationale vijand, ook al tart dat alle menselijke beschaafdheid.’
Ondertussen worstelt Nederland met het vormen van een kabinet wat recht doet aan de verkiezingsuitslag. De partij van de Supreme Leider heeft de meeste zetels gewonnen, 15 in totaal maar er is geen enkele partij die met de partij van de Supreme Leider een kabinet wil vormen. Dat ligt voornamelijk aan de onfrisse standpunten die de partij van de Supreme Leider heeft zoals het belasten van hoofddoekjes omdat ze volgens de Supreme Leider overlast veroorzaken net als honden waar ook belasting voor betaald moet worden, het etnisch registreren van elke Nederlander, het verbieden van de Koran, het oprichten van heropvoedingskampen, het beperken van de vrijheid van godsdienst, het beperken van vrijheid van onderwijs, het veranderen van artikel 1 van de grondwet zodat er in Nederland gediscrimineerd kan worden etcetera, etcetera. Het ligt echter ook een beetje aan de Supreme Leider zelf die over de jaren heen zo’n beetje alle leiders van de andere partijen voor oud vuil uitgemaakt heeft tot groot vermaak van zijn volgelingen die zich helemaal in dit soort spraak kunnen vinden maar wat nu toch een beetje in de weg zit voor het vormen van een kabinet.
Het liefst zien de volgelingen van de Supreme Leider een coalitie met de partij van Mark Flutte en de partij van de christendemocraten. Maar natuurlijk willen vooral de christendemocraten hier niets van weten omdat ze niet met een partij willen regeren die er zulke onchristelijke en ondemocratische standpunten op na houdt als de partij van de Supreme Leider. Verder zou deze coalitie ook totaal geen recht doen aan de verkiezingsuitslag. De partij van de Supreme Leider heeft dan wel 15 zetels gewonnen en de partij van Mark Flutte heeft ook 9 zetels gewonnen maar de partij van de christendemocraten heeft daarentegen 20 zetels verloren zodat de totale zetelwinst maar 4 zetels zou bedragen voor deze te vormen coalitie.  
Een coalitie van de partij van Mark Flutte samen met de partij van Jacob Cohen en de kleinere partijen Dee66 en Groenlink zou veel meer recht doen aan de verkiezingsuitslag. De partij van Jacob Cohen heeft dan wel 3 zetels verloren maar de partij van Mark Flutte heeft 9 zetels gewonnen terwijl Dee66 en Groenlink samen ook 10 zetels gewonnen hebben waardoor dus de totale zetelwinst voor deze coalitie op 16 zetels uit zou komen. Ook in de kamer zou deze coalitie met 81 zetels meer recht doen aan de verkiezingsuitslag dan de 76 zetels die de partij van de Supreme Leider, de partij van Mark Flutte en de christendemocraten samen zouden hebben. Vanzelfsprekend heeft de informateur dan ook geadviseerd om deze coalitie, ook wel paars-plus genoemd, verder te onderzoeken en de onderhandelingen te beginnen. De Supreme Leider is er echter totaal niet van gediend dat hij op het tweede plan gezet wordt en roept uit rancune dan ook op om de informateur nooit meer als informateur of formateur te benoemen en om hem te ontslaan als vice-president van de Raad van State. Ingewijden vertellen dat de Supreme Leider gezegd heeft dat hij de informateur wel eens ‘zou krijgen’.
 Het is velen ook nog steeds een doorn in het oog dat de partij van de Supreme Leider niet democratische van opzet is en dat hindert de vorming van een coalitie ook. Het is de Supreme Leider die beslist en iedereen heeft die beslissing maar te volgen, inspraak is er niet bij. Het kleine gedeelte binnen de parij hiërarchie met een iets hoger IQ stelt daar tegenwoordig ook vragen bij en één van deze mensen die vragen stelt over het democratische gehalte van de partij is het kamerlid Zero Drinkman. Drinkman is zelf niet echt democratisch van aanleg en lost persoonlijk geschillen liever op met grof geweld dan met praten maar zelfs hij vindt dat de partij democratischer moet worden en leden moet accepteren die tevens inspraak in het partijprogramma moeten hebben. Zero Drinkman heeft zijn standpunten al voor de verkiezingen naar buiten gebracht en Drinkman heeft gevraagd om hem met voorkeurstemmen te steunen in zijn bedoelingen. De laaggeschoolde aanhang uit de achterstandswijken en Limburg had daar echter geen boodschap aan want Zero kreeg maar 18000 voorkeurstemmen van de anderhalf miljoen op de partij uitgebrachte stemmen wat 1,2 procent van het totaal is. Dat is tevens ook meteen gelijk aan het percentage van de partijstemmers met een IQ van boven de 85 want in tegenstelling tot wat er in een column beweerd wordt zijn die stemmers er wel degelijk.  Er zijn dus ook 18000 meer aanhangers van de Supreme Leider die op weg naar het stemlokaal  een hamburgertent tegen zijn gekomen dan de 195.000 die de column vermeldt. De hamburgertenten hebben goede zaken gedaan op 9 juni 2010 en 3,3 zetels die naar de Supreme Leider hadden kunnen gaan zijn daar blijven hangen.
Zoals Zack Tabak ons altijd voorhoudt, ‘het vlees is gewillig maar de geest is zwak’...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten